pizza spinaci steenoven pizza met verse spinazie

pizza spinaci steenoven pizza met verse spinazie

pizza #spinaci #groen om van te smullen!

#voorjaarsgroenten op de pizza!

Pizza "Spinaci" houtovenpizza met verse voorjaars- spinazie!

MAKING PIZZA GREEN! ZO MAAK JE EEN GROENE PIZZA!

Natuurlijk is een pizza "al spinaci" ook met diepvries spinazie te maken. Maar in het voorjaar als de verse spinazie weer volop te koop is, is vers natuurlijk veel lekkerder. Van de pizza met spinazie zijn verschillende varianten mogelijk.

Wij gaan echter zoveel mogelijk voor de "basic style pizza" en houden de pizza spinaci lekker eenvoudig. Zo komen alle smaken mooi samen en proeft u de verse spinazie als nooit te voren. Mmmm.

 

Werkwijze pizza Spinaci alla PIZZAJOLLY

Vorm de pizzabodem, zoals gewoonlijk lekker dun en met een rand van circa 2cm. Breng eerst een dun laagje pizza-tomatensaus op de bodem aan. Nu komt het leukste deel, leg een flinke berg schoongewassen en liefst wat droge spinazie blaadjes aan op de pizzabodem. Zorg dat de rand van 2cm vrij blijft en droog.

 

Wij maken nu de pizza af door pijnoompitjes op de spinazie te strooien, peper, zout en enkele stukjes mozzarella maken de smaak compleet. Vlak voor de pizza de oven in gaat besprenkelen we de pizza nog met olijfolie. De oven mag voor een pizza spinazie iets lager in temperatuur zijn. Leg de pizza in de hete oven en bak tot de rand mooi bruin is en de spinazie is geslonken! Te lang bakken maakt de pizza soms wel wat droog.

Pizza Spinaci steenovenpizza met spinazie !

Op de foto is te zien dat er echt een behoorlijke berg spinazie op de pizza mag komen. Bij het opscheppen en in de oven schieten van de pizza natuurlijk wel even opletten! Als variant kan er voor worden gekozen de spinazie eerst even kort te roerbakken. Vervolgens goed uit laten lekken (en afkoelen). Ook kan men wat room of creme-fresh aan de spinazie toevoegen, dat kan natuurlijk ook nadat de pizza uit de oven komt!


Pizza spinaci steenovenpizza met spinazie is een lekkere en gezonde pizzavariant. 

 making pizza green

Meer weten? Op een van de demodagen vertellen wij u graag meer.

Of vraag de folder

 

 

 

 

©2022  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN